De schoonheid van het kwaad

Chance

In het TV programma R.E.L. laveren Michiel Romeyn en Jhim Lamoree op geheel eigen wijze door de wereld van de kunsten. Eigenzinnig, irritant, humorvol, uitdagend, maar altijd met het hart op de goede plek.

In de zesde aflevering van R.E.L., gisteravond, ging Michiel Romeyn en Jhim Lamoree op zoek naar de schoonheid van het kwaad.

‘In Rotterdam ontmoeten zij vermaard internationaal kunstenaar Christian Boltanski, die in zijn werk een grote fascinatie voor leven en dood, voor geluk en ongeluk, voor zwart en wit laat zien. In het Nederlands Fotomuseum is zijn grote installatie Chance te zien, bestaand uit een groot bouwwerk van steigers waarin enorme filmrollen draaien. Boltanski monteerde hierop zwart-wit gezichten van kinderen die door de installatie bewegen als in een oneindige loop. Twee elektronische tellers houden het aantal geboortes en sterftegevallen in de wereld bij.’

Ik heb de installatie vorig jaar gezien in het Franse paviljoen op de Biennale in Venetie. Daar heb ik ook de foto’s en clipje gemaakt.

Advertisements

About klaasamulder

kunst & cultuur
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s