Eindejaarsshow

Literair jaaroverzicht 2011 Uitgeverij Passage Groningen

Uitgeverij Passage is een zelfstandige uitgeverij die jaarlijks tien à twintig nieuwe titels uitbrengt, bestemd voor de landelijke boekenmarkt.

Passage bestaat inmiddels 20 jaar en 2011 was het beste jaar ooit, daarom het jaaroverzicht van de (literaire) boeken die in 2011 bij Uitgeverij Passage verschenen.

Uitgeverij Passage’s Eindejaarsshow 2011 presenteerde middels interviews en optredens van Anneke Claus, Lupko Ellen, Paul Gellings, Marcel de Jong, Renée Luth, Bill Mensema, Herman Sandman, Meindert Talma en Rosa Timmer een leuke en interesante avond.

Thrillerschrijver Lupko Ellens is wereldberoemd in Warffum en de best verkopende schrijver van uitgever Anton Scheepstra.

Marcel de Jong is publicist en adviseur voor een onderwijsinstelling. Dit jaar verscheen zijn tweede roman ‘Geen les meer’, een kritiche beschouwing over het onderwijs.

Paul Gellings is schrijver, dichter en vertaler, woont in Zwolle.Dit jaar verscheen de roman Verbrande schepenover vriendschap en andere ongemakken.In februari 2012 zal hij een hoge Franse onderscheiding ontvangen.

Anneke Claus is voormalig stadsdichter van Groningen gaat binnenkort zingen.

Meindert Talma is zanger / muzikant, schrijver en dichter. Hij wacht op de uitspraak van de rechter over een eventueel verbod op zijn project ‘De zee roept‘.

Renée Luth (1979) is beeldend kunstenaar, dichter en redacteur van een lesbo tijdschrift. Pingpongtong is haar poëziedebuut.

Van Bill Mensema verscheen dit jaar zijn derde roman ‘Captain Liefie’. Hij is uitgekeken op voordragen maar had tijdens de show een prachtige performance.

Herman Sandman zijn verhalenbundel De dronken rechtsbuiten en andere helden uit het amateurvoetbalwer dit jaar uitgeroepen tot beste Groninger boek. Volgend jaar komt Sandman met een bigrafie over muzikant en wetenschapper Appie Alberts

Rosa Timmer’s eerste novelle Vrije ruimte verscheen dit voorjaar.Rosa is ook columnist bij het Dagblad van het Noorden.

Advertisements

About klaasamulder

kunst & cultuur
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Eindejaarsshow

  1. Pingback: Eindejaarsshow | May I show you

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s