A Star is Born

Maki paviljoen is aangekomen in Delfzijl

Het drijvend paviljoen, aangekocht door Groningen Seaports, ligt sinds december  in de Farmsumerhaven in Farmsum/Delfzijl.
Het zal dit jaar worden gerestaureerd en uiteindelijk in de Eemshaven of Delfzijl komen te liggen.

Het drijvende paviljoen was een mobiele podium van theaterfestival A star is born in Groningen(1996). Er ligt een heel eigen visie op theater aan ten grondslag. Dora van der Groen (Belgische regisseuse en actrice) wilde een kleine oase van rust maken, een zeepbel waarin de mensen de hectische stad even kunnen vergeten. Bovendien moest het niet een podium worden als andere podia, met muren rondom, waarbij degenen op het podium hun best doen om die muren juist te doen vergeten. Een podium zonder muren dus.

Fumihiko Maki (Japanse architect) dacht aan de kinderen van Groningen: hij gaf ze een bijna sprookjesachtig beeld dat ze zich de rest van hun leven met plezier zullen blijven herinneren. Uit deze visie is het drijvende paviljoen ontstaan, dat zowel een podium kan zijn waar het publiek vanaf de waterkant naar kijkt, als een varende tribune waarop het publiek van voorstellingen kan genieten.

N.B.

Zie ook de vorige bijdrage over het Maki Paviljoen

Advertisements

About klaasamulder

kunst & cultuur
This entry was posted in klaasamulderVK-2011-01 and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s