Portable Artists in Residence

louie+jesse in de sneeuw
 

 
De Engelse kunstenaars louie+jesse zijn doorgewinterde stedelingen en kennen het platteland maar nauwelijks. Op uitnodiging van de PeerGrouP verblijft het duo van 12 november t/m 12 december 2010 in de mobiele PeerGrouP-residentie P.A.I.R. (Portable Artists in Residence). De P.A.I.R. is gedurende deze periode gestationeerd bij het Ambonezenbosje in de Gemeente Oldambt (Groningen). Vanuit de P.A.I.R. werken louie+jesse aan een serie kunstwerken die op onconventionele wijze de locatie opnieuw in kaart brengt. 

vuilboare histories / histoires concrètes
 
 

louie+jesse gaan werken met ter plekke aanwezig materiaal; modder, hout, klei, en dergelijke. Met deze materialen worden beelden gemaakt van werkelijke én ingebeelde gebeurtenissen uit verleden, heden en toekomst van het Ambonezenbosje. Tegelijkertijd wordt er een geluidskaart van de plek gemaakt die ook direct te horen is.
Alles bij elkaar opgeteld vertellen louie+jesse een verhaal van dit stukje Groninger platteland. Door opnieuw te kijken naar het complexe politieke verleden van de locatie willen de kunstenaars een nieuwe geschiedenis schrijven. vuilboare histories / histoires concrèteszoals ze het zelf noemen.

De feestelijke afsluiting zal zondag 12 december om 14.00 uur zijn.
 
Door de weersomstandighed was het mij helaas nog niet mogelijk louie+jesse te bezoeken. Maar gelukkig ging fotograaf David Woltinge vrijdag  fotograferen in de Carel  Coenraadpolder en is op mijn bezoek even bij hen langs geweest. David dank.
 
En louie+jesse, take care. I will come! See YOU.
 
N.B.
 
Zie ook de bijdrage over het Ambonezenbosje.

 
 
 

Advertisements

About klaasamulder

kunst & cultuur
This entry was posted in klaasamulderVK-2010-12 and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s