De Lichttunnel

natuurgebied de Koningslaagte


‘De Lichttunnel’ is een 900 meter lange lichtconstructie in natuurgebied de Koningslaagte. Van 25 september tot en met 25 oktober reageert de tunnel na zonsondergang op de aanwezigheid van voorbijgangers. Door onder de bogen door te lopen, gaan de bogen stuk voor stuk aan en weer uit, hun spoor zal relatief kort zijn. Wanneer mensen er onderdoor fietsen dan zullen zij een langer verlicht spoor achterlaten. Het patroon zal nooit hetzelfde zijn. 

In de Koningslaagte, gemeente Bedum, heerst rust, die minuscuul verstoord wordt wanneer mensen er te voet of op de fiets doorheen komen. Deze kleine verstoringen zijn tijdelijk en niet schadelijk. Toch hebben ze wel degelijk invloed op de natuur. Die tegenstelling van rust en kleine menselijke verstoring is de basis voor ‘De Lichttunnel’. 

Concept: Pieter Van den Bosch

Advertisements

About klaasamulder

kunst & cultuur
This entry was posted in klaasamulderVK-2010-10 and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to De Lichttunnel

  1. Jitske Willemsen says:

    Ik las dat de kunstenaar zich o.a. heeft laten inspireren door ontwikkelingen die er `door de aanleg van een verbindingsweg zijn te verwachten´. Nou, dan is licht in de nacht natuurlijk een goed uitgangspunt! Enerzijds vind ik het een heel bijzonder en mooi initiatief dat mensen zeker aan het denken zal zetten, anderzijds knaagt toch ergens de verstoring voor het landschap…. maar dat is in dezen niets minder dan de bedoeling van de kunstenaar denk ik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s