Choreograaf Roy Assaf

In residence

Gisteren presenteerde choreograaf Roy Assaf work in progress aan het publiek in de studio van Noord Nederlandse Dans in Groningen. Deze korte choreografie komt voort uit de residentieperiode waarin Assaf met het gezelschap heeft gewerkt.
 


 
Ook vond er een gesprek plaats over het getoonde werk tussen Assaf (rechts), artistiek leider Stephen Shropshire en het publiek.
 

 
De studiopresentatie is een initiatief van Noord Nederlandse Dans en sluit de werkperiode van een choreograaf uit het residentieprogramma af. In dit programma krijgt de residentie de opdracht om in twee weken een korte choreografie te maken en dit te presenteren. De presentatie biedt het publiek de gelegenheid om binnen een intieme sfeer de choreograaf en de dansers te ontmoeten en in gesprek te gaan over hun werk.
 
Roy Assaf (1982) is afkomstig uit Israël en begon daar zijn dansopleiding aan de Shivtey Israel Dance School in Kiryat-Gat. Na het voltooien van zijn militaire dienstplicht sloot hij zich aan bij het gezelschap Emanuel Gat Dance. Later maakte hij zijn eerste choreografie en won hiermee tijdens het Shades of Dance Festival 2005 de eerste prijs. Als danser heeft Assaf deelgenomen aan alle werken van Emanuel Gat Dance en, vanaf 2006, startte hij naast Emanuel Gat als artistiek assistent. Ook studeerde hij werk van het gezelschap in bij andere dansgezelschappen en droeg hij bij aan de creatie van nieuwe choreografieën.
 
 
 Foto’s 3 t/m 6: met dank aan Corien Smid

N.B.

Zie ook een voorgaande blog over dans.

Advertisements

About klaasamulder

kunst & cultuur
This entry was posted in klaasamulderVK-2010-04 and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s