Het Oog

Muurtekeningen in Van Abbemuseum

Dan Perjovschi maakt gewoonlijk tekeningen en teksten voor muren, kranten en boeken. Deze tekeningen maakt hij bijna uit de losse pols als hij erom gevraagd wordt, waarbij het eindresultaat mede wordt bepaald door datgene wat er op dat moment gebeurt. Als kunstenaar observeert hij voortdurend het dagelijkse leven, op zoek naar momenten of acties die hij treffend kan maken.

Zijn werk is een commentaar op alle denkbare politieke, economische en artistieke onderwerpen. De kunstenaar is geboren en getogen in Roemenië en zijn kijk op de wereld is zowel typerend voor dat land als vol van de tegenstrijdigheden, wijsheid en absurditeit afkomstig van mondiale informatiesystemen. Zijn werk is humoristisch en scherp en slaagt er vaak in om op treffende wijze menselijk gedrag en menselijke kwetsbaarheid, zinloze ambitie en de samentrekkingen van de gemondialiseerde (kunst)wereld bloot te leggen.

N.B.

Zie ook een eerdere bijdrage over het Van Abbemuseum

Advertisements

About klaasamulder

kunst & cultuur
This entry was posted in klaasamulderVK-2010-04 and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Het Oog

  1. Tjeu Strous says:

    Heb ik enkele weken geleden ook gezien. Vrijwel achteloos gekrabbel op het eerste gezicht waaraan ik aanvankelijk voorbijliep. Totdat de de humor tot me door begon te dringen. En dan kun je niet meer ophouden al die tekeningetjes te doorgronden, want je moet soms wel even alles goed op je laten inwerken voordat de boodschap gaat dagen. Best inspannend maar ook lonend.
    Tjeu Strous

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s