"Nieuwe bioscoop in Groningen"

Premiere animatie Forum Images.

 Groninger Forum en Images tijdelijk in de oude Camerabioscoop

Gedurende de bouw van het Groninger Forum zal filmtheater Images (zoals bekend een van de partners in het Forum) voor vijf tot zes jaar andere huisvesting nodig hebben.

Ook het Forum zelf is in afwachting van de realisatie van het gebouw op zoek naar een locatie om de inhoud van het Forum – deels – al tastbaar te maken. De oude Camerabioscoop aan het Hereplein kwam al snel in beeld om als tijdelijk onderkomen te dienen, en naast bioscoop dienst te gaan doen als voorportaal van het echte Forum.

Na de nodige voorbereidende onderzoeken is AAS Architecten eind 2008 begonnen met het voorlopig ontwerp voor een verbouwing van deze oude, maar geheel gestripte bioscoop.

Het streven is om in september 2010 van start te gaan op de nieuwe lokatie.

Gisteravond, tijdens de opening van het Internationaal Filmfestival Rotterdam in Groningen, was de premiere van de animatie van het nieuw tijdelijk onderkomen van Filmtheater Images.

Bron eerste afbeelding: Forum Groningen

N.B.

Zie ook de bijdrage over sluiting Camera.

Advertisements

About klaasamulder

kunst & cultuur
This entry was posted in klaasamulderVK-2010-02 and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to "Nieuwe bioscoop in Groningen"

 1. jaap says:

  hoor gelukkig steeds mee geluiden van mensen die tegen dit forum zijn en ik behoor daar ook toe, dit pretensieuse en megalomane idee van een provinciestadje als groningen dient geen enkel doel. de stad en ook nog het centrum ten grote van een vierkante postzegel, zal weer jaren een bouwput zijn en de kosten zullen zoals bij elk project de pan uit reizen en dat in deze tijd. het mooie pand, met de jugendstil filmzaal en de fijne intimiteit van images gaan er aan.
  er zijn genoeg alternativen: zo kan men o.a. iets moois maken van het oude maar zeer mooie en ruime hoofdpostkantoor aan de munnekeholm.
  mijn verwachting is dat veel mensen hun onvrede met het over’t paard getilde beleid van de raad zullen afstraffen bij de gemeenteraad verkiezingen in maart en wel zo dat de nieuwe regering van groningen het niet meer aan zal durven en deze hachelijke onderneming zal stoppen.
  dan kan ook de aangekondigde kaalslag in het cultuur aanbod in de stad vervallen.
  klaas.. jij bent doorgaans altijd voor vernieuwing al dan niet ten koste van het oude, hoe sta je in deze discussie?

 2. Jan de Haan says:

  Een bezoekje aan http://www.groningerforum.nl en een rekensommetje leert snel dat de exploitatie van het Groninger Forum een beetje te enthousiast is opgezet.
  Ga er van uit dat het gebouw met alle kosten en tegenvallers er uiteindelijk staat en dat het Forum in 2016 haar deuren opent. Vanaf dat moment zijn de begrote exploitatiekosten al 14 miljoen euro per jaar dat is € 39.000,00 per dag. Een groot deel hiervan zal opgebracht worden door gratis inkomen zoals subsidies (??) en de andere helft moeten betalende bezoekers genereren.
  Men gaat er van uit dat dit ruim1 miljoen mensen per jaar gaat worden, dus rond 3000 per dag, lijkt me whisful thinking.
  Zoals elke leek kan zien, zit in deze aannames al een behoorlijke discrepantie en lijkt het er op dat de exploitatie van het Groninger Forum een wens is, die de vader van een gedachte blijkt te zijn.
  Reeële lasten en virtuele baten.
  Waakzaamheid en aantrekken van grote, subsidievrije ondernemingen of terugkeren op eerdere berekeningen c.q. beslissingen lijkt me geboden.. het zal onze bestuurders sieren; zoiets heet voortschrijdend inzicht en kan in deze tijd, met extreme bezuinigingen voor de boeg, geen kwaad.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s