Chinese Tyrannosaurus

fotofotofotofotofotoDe Chinese Tyrannosaurus is een enorme sculptuur van metaal die op gezette tijden begint te stampen en een ijselijke schreeuw laat klinken in het gebouw. Hij staat in een stenenlandschap in de vorm van China. De maker, Jin Jiangbo (1972), is de whizzkid onder de Chinese kunstenaars. Hij heeft een optimistische boodschap met deze draak: “Het gaat over de snelle economische ontwikkeling Maar ook over mijn vertrouwen dat de spirituele bloei vanzelf hierop volgt.” (8weekly)

Dinsdagavond was ik bij een inleiding van de conservator Sue-an van der Zijpp over de tentoonstelling “New World Order”.
Ze vertelde dat vorige week een bezoeker vanwege het plotselinge geschreeuw van de dino in een installatie met eieren was gevallen, zie onderstaand bericht dinsdag op RTVNoord.

GRONINGEN – Een brullende dino jaagt bezoekers aan het Groninger Museum de stuipen op het lijf.

De dino, een twee meter hoog metalen monster, is onderdeel van New World Order, de tentoonstelling die gewijd is aan onder meer Chinese installatiekunst.

Bezoekers schrikken zich echter het leplazerus wanneer ze de dino passeren, want dan laat ‘Godzilla’ een indrukwekkende brul horen. Jeugdige cultuursnuivertjes liepen daardoor al eens huilend door de gangen. De rolberoerte van een Duitse toerist had zelfs verstrekkende gevolgen voor een ander kunstobject, bestaande uit eieren. Het behoeft weinig uitleg wat daarmee gebeurde.

Het museum heeft inmiddels getracht de dino enigszins de mond te snoeren. Maar zelfs met een prop in de box blijkt Godzilla nog altijd diepe indruk te maken.

Vijf foto’s

N.B.

Zie ook de vorige bijdrage over deze tentoonstelling met een Chinese tank.

Advertisements

About klaasamulder

kunst & cultuur
This entry was posted in klaasamulderVK-2008-05 and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s