De keuze van Li Edelkoort

fotofotofotofotofotofotofotofotofotofotoZondagmiddag naar het Kunstpaviljoen in Nieuw Roden geweest.

In het weidse Drentse landschap vloeien kunst, architectuur en natuur samen in het museumhuis, dat in 1999 ontworpen is als woning en expositieruimte. De inrichting bestaat uit unica van hedendaagse kunstenaars en vormgevers. Uitgangspunt van de verzameling en verkooptentoonstellingen is de oorspronkelijkheid van beeldconcepten ter discussie te stellen. De collectie bestaat o.a. uit werk van: Jurgen Bey, Piet Hein Eek, Studio Job Cornelie Tollens en Auke de Vries.

De huidige tentoonstelling is “De keuze van Li Edelkoort”

Benieuwd naar wat de toekomst gaat brengen? Vergeet de glazen bol, maar luister naar Li! Al jaren lang is Li Edelkoort een autoriteit op het gebied van forecasting. Haar nieuwste woontrendvoorspellingen kun je van 5 oktober t/m 28 januari zien in het Kunstpaviljoen in Nieuw Rhoden.

‘Wonen en leven in je eigen huis met allerhande verzamelingen. We richten ons huis steeds meer in naar onze eigen keuze en laten zien wie we zijn, waar we van houden door design en kunst om ons heen te verzamelen, die gebroederlijk tussen familiestukken, Ikea- en Hema producten staat. We worden curator van ons eigen huis, ons eigen leven. Ons huis wordt ons museum’, aldus Lidewij.

Li Edelkoort, de wereldberoemde Nederlandse trendwatcher, is bekend om haar inspirerende voorspellingen van trends, die veelal bewaarheid worden. Zo heeft ze voorspeld dat de teddy beer, het koken, de tuin en huisdieren een belangrijke rol in ons leven zullen gaan vervullen.

In het Kunstpaviljoen richt ze een rariteitenkabinet, een fotogalerie, een designkamer, een textiele kamer en een objectenkamer in. Iedere kamer krijgt een eigen identiteit. Hiermee wil ze zeggen dat de bewoner zijn eigen curator wordt.

Het idee is, om rijp en groen met elkaar te verbinden en te putten uit heden en verleden van Nederlandse vormgeving, bijna als een driedimensionale catalogus van de variatie in Dutch design. Het uitdagende van deze inrichting is dat de eigenaars/oprichters van het museumhuis in het Kunstpaviljoen wonen. De gehele inrichting bestaat uit unica van hedendaagse Nederlandse kunstenaars en vormgevers. De top van de jonge Nederlandse kunstenaars en vormgevers is aanwezig met o.a. Piet Hein Eek, Jurgen Bey, Maarten Baas, Hella Jongerius en nog vele anderen.

Benieuwd wat Li ons wil laten zien? Je kunt haar keuzes bekijken op donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur in het Kunstpaviljoen in Nieuw Roden. Entree is € 4.
(good2b.com)

Het is een overdadige en interessante tentoonstelling.

De foto’s zijn gemaakt i.s.m. Jaap de Wit

N.B. De 1 na laatste bijdrage over beeldende kunst was gisteren: ” Bas Jan Ader“.

About klaasamulder

kunst & cultuur
This entry was posted in klaasamulderVK-2006-10 and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to De keuze van Li Edelkoort

  1. martje hofkamp. says:

    Een geweldige tentoonstelling in Sandnes. Een frisse wind uit het zuiden. Ik ga er met mijn kleinkinderen naar toe, omdat het goed voor ze is. Dank U wel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s